PRAJITURA METRO

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 11404 vizualizari

 

Cunoscuta si sub denumirea de "Cozonac la metru", acest desert este ideal cu o ceasca de cacao sau o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua,
  • 250g.zahar,
  • 1dl. ulei,
  • 1 l. apa calda,
  • 250g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaoPentru crema:
  • 250g.unt,
  • 150g.zahar praf,
  • 4 linguri de rom,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1/2l.lapte,
  • 5 linguri de zahar;
  • Pentru ornat:
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA METRO:

(12 felii):

1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2 din compozitie se pune intr-o forma;in cealalta 1/2 se adauga 2 linguri de cacao ,apoi se toarna compozitia in cea de a doua forma.Se coc in cuptor preincazit cca. 30 de minute.Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.

2.Intre timp, se prepara crema:din lapte , vanilie si  praful de budinca  se prepara o budinca.Untul se freca spuma cu zaharul praf.Cand budinca s-a racit, se incorporeaza usor, lingura cu lingura , in untul spumos,apoi se adauga romul.

3.Cele doua checuri bicolore se taie felii si se incepe aranjarea lor:se unge cu crema o felie galbena,urmeaza o felie neagra, iarasi crema, o felie galbena si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

4.Se prepara glazura potrivit instructiunilor de pe pachet si se acopera cu ea intreaga prajitura.Se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca, apoi se taie felii oblice.Se orneaza cu frunzulite de menta sau de lamaita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA METRO" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Roda 1

17.06.2009, 12:32

Nu eu am postat-o intoarsa, ci domnul administrator, eu nu am reusit s-o redimensionez.Fara nici-o problema se poate folosi aluatul de chec.

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:20

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in masina de paine