Briose cu portocale si scortisoara ( de post)

de laughylau in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 3375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit ( din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si scortisoara ( de post):

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.



Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.


Se toarna in forme dar nu pana sus, se lasa spatiu pentru ca vor creste.



Se coc pentru 22-25 minute.





Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.

Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si scortisoara ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

laughylau 1

06.11.2011, 18:46

Nu mai am poze decat in aceesi figura, in acelasi mod, variante doar, m-am jucat cu luminile pe briose. Nu am poze de la preparare.

lia maria 1

16.11.2011, 10:58

ce bune si aromate

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine