Briose cu prune

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2011 | 2121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piure de prune
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • jumatate lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu prune:

Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am lasat la scurs si apoi le-am pasat cu blenderul vertical si am pastrat putin sirop.Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se cerne peste compozitie, amestecand lejer pana se incorporeaza. Se pregateste o tava de briose si se pun doua linguri de aluat in fiecare forma. Se coc la foc mediu in cuptorul incins.

Dupa ce se racesc se glazureaza cu putin sirop de prune si zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.03.2011, 10:37

Lau 1

01.03.2011, 16:13

adry88 1

18.06.2011, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!