Briose cu rodie si sirop de portocale

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 30 Ian 2010 | 2897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 30 ml sirop de portocale (sau coaja de la o portocala)
  • 0 lingurita praf de copt
  • 1 rodie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu rodie si sirop de portocale:


  • Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria!

  • Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt.

  • Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu folosim hartiute speciale) si punem compozitia in tava. Nu umpleti formele de tot pentru ca vor mai creste la copt. Presaram samburii de rodie si dam tava in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30 min, la foc mic (fara a deschide usa cuptorului).
    Sunt foarte bune, usor acrisoare de la rodie, parfumate de la siropul de portocale!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu rodie si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bucataras 1

30.01.2010, 16:51

Flori, te astept la concurs pe Bucataras premium cu retete

Rodie 1

07.10.2010, 23:20

interesanta combinatia ta! multumesc pentru modul de preparare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu lapte de cocos