Briose cu rodie si sirop de portocale

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 30 Ian 2010 | 4880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 30 ml sirop de portocale (sau coaja de la o portocala)
  • 0 lingurita praf de copt
  • 1 rodie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu rodie si sirop de portocale:

  • Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria!
  • Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt.
  • Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu folosim hartiute speciale) si punem compozitia in tava. Nu umpleti formele de tot pentru ca vor mai creste la copt. Presaram samburii de rodie si dam tava in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30 min, la foc mic (fara a deschide usa cuptorului).
    Sunt foarte bune, usor acrisoare de la rodie, parfumate de la siropul de portocale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu rodie si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

30.01.2010, 16:51

Flori, te astept la concurs pe Bucataras premium cu retete

Rodie 1

07.10.2010, 23:20

interesanta combinatia ta! multumesc pentru modul de preparare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si nuca