Briose cu scortisoara

de laura_n in Prajituri, 11 Sep 2012 | 2947 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata (daca nu tineti regim), va fac pofta cu o briosa ciocolatoasa si tare parfumata.
Am incercat pentru prima data briose cu nucsoara si scortisoara. Sunt minunate!

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 300 gr zahar
  • - 1 praf copt
  • - 2 oua
  • - 2 cani cu lapte dulce
  • - 1 cana ulei floarea soarelui
  • - 5 lg cacao
  • - ciocolata neagra
  • - ciocolata alba
  • - 3 lingurite scortisoara macinata
  • - 1 varf lingurita nucsoara macinata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu scortisoara:

Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma.

Aprindem cuptorul sa se incalzeasca si pregatim cateva forme de briose. Mai nou, am gasit in comert niste forme de copt de unica folosinta, si astfel imi ies niste briose mari si pufoase.

Umplem formele cu aluat, taiem bucati de ciocolata si punem in mijlocul fiecarei briose. Dam la copt pentru vreo 25 min. Atentie sa nu le uitati in cuptor cum am patit eu, nu s-au ars, insa nu au mai fost la fel de savuroase si cremoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

laura_n 1

12.09.2012, 11:16

Sim0na 1

12.09.2012, 18:29

Am trecut si eu sa mai fur una... Mai este??

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose - Reteta de baza