Briose cu scortisoara

de laura_n in Prajituri, 11 Sep 2012 | 1703 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata (daca nu tineti regim), va fac pofta cu o briosa ciocolatoasa si tare parfumata.
Am incercat pentru prima data briose cu nucsoara si scortisoara. Sunt minunate!

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 300 gr zahar
  • - 1 praf copt
  • - 2 oua
  • - 2 cani cu lapte dulce
  • - 1 cana ulei floarea soarelui
  • - 5 lg cacao
  • - ciocolata neagra
  • - ciocolata alba
  • - 3 lingurite scortisoara macinata
  • - 1 varf lingurita nucsoara macinata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu scortisoara:

Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma.


Aprindem cuptorul sa se incalzeasca si pregatim cateva forme de briose. Mai nou, am gasit in comert niste forme de copt de unica folosinta, si astfel imi ies niste briose mari si pufoase.


Umplem formele cu aluat, taiem bucati de ciocolata si punem in mijlocul fiecarei briose. Dam la copt pentru vreo 25 min. Atentie sa nu le uitati in cuptor cum am patit eu, nu s-au ars, insa nu au mai fost la fel de savuroase si cremoase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

laura_n 1

12.09.2012, 11:16

Sim0na 1

12.09.2012, 18:29

Am trecut si eu sa mai fur una... Mai este??

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)