Prajitura cu Banane

de BuburuzaBubu in Prajituri, 21 Apr 2012 | 2297 vizualizari

 

Banane si Ciocolata mmmm ce combinatie delicioasa ......sau? :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua la temperatura camerei
  • 150 gr unt
  • 170 gr zahar brun+o lingura zahar
  • 120 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 270 gr faina
  • esenta rom (dupa gust,eu am pus doar jumatate din flacon)
  • 2 banane
  • Sos ciocolata
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Banane:

Punem un vas la foc mic si punem untul taiat cubulete,zaharul,cacao si apa,amestecam pana la topirea untului(sa nu fiarba)se lasa la racit cca 15 min.


Intr-un bol punem ouale,esenta de rom si le mixam bine cu lingura de zahar.Se adauga amestecul cu cacao facut inainte,mixam din nou cca 2 min dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,mixam cca 5 min la viteza medie.


Bananele se curata si se taie felii pe care le punem in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(tava sa nu fie foarte mare)
Puneti tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 C pentru 30-35 min.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor,o sa lasam la racit 30min.


Bunnnn si acum ne va trebui un sos de ciocolata(nu este musai,se poate servi si cu zahar pudra)


Rupem in bucati ciocolata si o topim la bain-marie dupa ce sa topit adaugam frisca si cacaoa data prin sita,amestecam bine bine cca 2-3 min.Il lasam la racit cca 20 min inainte sa il servim cu o bucata de prajitura.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

21.04.2012, 18:52

arata grozav de bine

diaconta 1

21.04.2012, 22:15

o prefer fara banane,daR prezentarea e deosebita

oana_pisicutza16 1

22.04.2012, 14:15

arata super bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Chocolate banana cake