Ciocolatina cu blat de biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 3595 vizualizari

 

vroiam ceva dulce...dar fara sa coc blat...asa ca am improvizat ceva pe blat de biscuiti...si nu f pretentios...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 piscoturi
  • biscuiti cu miere, vreo 200 g
  • o esenta de rom mare sau 2 mici
  • 50 g unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 50 ml lapte dulce
  • o lg mare de  crema de alune
  • 2 maini mari de nuca macinata
  • crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g frisca lichida
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lg miere
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina cu blat de biscuiti:

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana (ideal e o forma cu pereti detasabili, dar mie imi lipseste inca din dotare asa ceva si a trebuit sa o pun intr-o forma fixa..)...si se pune pe fundul ei o mana de nuca macinata, peste intreaga suprafata, apoi cu mana se intinde blatul de biscuiti cat de cat uniform si se taseaza bine. Se lasa la rece pana se face crema.


Ciocolata se topeste la microunde cu untul si laptele , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca cat sa se poata adauga la frisca. Frisca se bate ff bine cu o lingura de miere (plus zaharul necesar, asta daca nu e gata indulcita, ca a mea...) Se adauga apoi ciocolata racorita si se amesteca binisor, apoi se intinde peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos suprafata. Se lasa la rece macar 2 ore.


Blatul initial o sa fie molcut, dar se va face crocant si f bun de la laptele praf dupa ce sta la rece.


Deasupra am facut niste stelute din zahar pudra vanilat,...nu prea reusite..ca trebuia sa fac forma din ceva hartie mai tare...dar bun si asa...dupa cum spuneam, nu vroiam ceva pretentios...doar ceva dulce ciocolatos...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina cu blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adasev12 1

13.01.2012, 12:46

mamaie, anamaria...multumesc
alinutzika...

mirela0911 1

14.01.2012, 10:31

As vrea si eu ceva de aici!

adasev12 1

14.01.2012, 21:28

mirela...ceva e si pt tine....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti