Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti

de angyb in Prajituri, 13 Ian 2012 | 10315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 250 g biscuiti
  • 4-5 piscoturi
  • 50g cacao
  • 100g unt
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • Crema 1
  • 150ml frisca
  • 250g mascarpone
  • Crema 2
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca
  • 2 lg lapte
  • un pic de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti:

Se pun intr-un castron biscuitii si piscoturile zdrobite, peste care se adauga untul topit, cacaoa si un sirop facut din zahar si apa si amestecati bine. Intr-o forma de tort (eu am pus folie de plastic) intindeti bine compozitia si apoi dati la rece. Intre timp pregatim cremele


Crema 1: Bateti bine frisca, apoi adaugati mascarponele si bateti bine pana devine o crema. Adaugati la blat dupa care puneti-l din nou la rece


Crema 2: Topiti ciocolata pe abur impreuna cu laptele si untul si lasati sa se raceasca ca sa se poata adauga la frisca. Bateti bine frisca si adaugati ciocolata racorita, apoi intindeti-o peste crema de mascarpone.


Se lasa la rece macar 2 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.01.2012, 10:20

cred ca e tare buna!

Teo 1

15.01.2012, 20:04

deci nu se coace! si de bine arata!

mamaieelena 1

19.01.2012, 09:37

buna rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti