Tarta de ciocolata si visine

de Oana in Prajituri, 7 Aug 2009 | 3378 vizualizari

 

Atentie pofticiosi! Urmeaza ceva bun cu ciocolata :)))) Se topeste in gura si e foarte rafinata!

 

INGREDIENTE

  • 350 g visine
  • 50 g faina
  • 5 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si visine:

Visinele se spala, se scot samburii si se presara cu 2 linguri de zahar. Se pot folosi si visine congelate sau cirese. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili, de 24 cm Se incinge cuptorul la 180 grade, treapta 2.

Faina si praful de cacao se cern intr-un castron, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar.

In alt castron se bat bine albusurile cu un praf de sare, treptat se adauga cealalta jumatate de zahar si esenta de vanilie. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza moturi.

Se toarna amestecul de cacao peste albusuri, amestecand lejer cu telul, de sus in jos, pentru ca spuma sa nu scada. Se toarna compozitia in forma si se netezeste. Se scurg bine de tot visinele si se presara deasupra.

Se pune forma la cuptor 20 de minute si se face testul scobitorii, sa nu mai ramana aluat lipit de scobitoare. Se scoate din cuptor si se lasa tarta sa se odihneasca in forma, apoi se scoate si se lasa la racit pe un grilaj, indepartandu-se incet hartia de copt.

Se presara cu zahar pudra inaintede servire.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu frisca batuta sau cu un amestec de branza de vaci, lichior de cirese si putin zahar.

2

Daca inlocuiti praful de cacao cu migdale macinate fin si adaugati esenta de migdale, tarta se transforma rapid in "tarta cu migdale si visine", o nebunie!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Oana 1

08.08.2009, 17:22

Miha, eram precisaaaaaaa! In afara de inghetata

Oana 1

09.08.2009, 18:17

Ma bucur, Nati! neaparat voi face si eu cu afine, sunt preferatele mele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Crema Caramel