Briose cu visine

de RuxyRux in Prajituri, 7 Mai 2014 | 3315 vizualizari

 

Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 25 gr unt( topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie( sau portocala daca doriti)
  • visine( eu am avut congelate)
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.

Separam ouale cu atentie.

Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)

Galbenusurile le amestecam cu  zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina  in ploaie si mixam in continuare.

Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor,  pana omogenizam bine totul.

Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.

Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.

Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat. 

Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.

Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat! 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de agenti de crestere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata si spuma de capsuni