Briose cu visine

de Rux in Prajituri, 7 Mai 2014 | 1366 vizualizari

 

Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 25 gr unt( topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie( sau portocala daca doriti)
  • visine( eu am avut congelate)
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.

Separam ouale cu atentie.

Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)

Galbenusurile le amestecam cu  zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina  in ploaie si mixam in continuare.

Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor,  pana omogenizam bine totul.

Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.

Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.

Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat. 

Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.

Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat! 

 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de agenti de crestere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rux 1

07.05.2014, 18:11

Hai Laurici scump...chiar asa? ))) Zapa dulce esti

Nicole28 1

07.05.2014, 22:38

Delicioase!

Rux 1

08.05.2014, 10:04

Multumesc Nicole

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!