Tarta cu pere si budinca de vanilie

de T I M E A in Prajituri, 24 Sep 2012 | 5707 vizualizari

 

Vazusem la Ancuta, vara aceasta, genul acesta de prajitura cu budinca in blat si de atunci mi-a ramas in minte ideea. Am pus-o in practica si a iesit ceva minunat de bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar - aprox 150 gr
  • 14 linguri faina - aprox 250 gr
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 pere coapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Zahar pudra pt pudrat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si budinca de vanilie:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.


Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.


Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.


Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

sebirizescu 1

14.09.2013, 11:36

T I M E A 1

14.09.2013, 12:29

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 21:35

grozava tarta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere