Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 16 Aug 2015 | 33533 vizualizari

 

Aceste piscoturi umplute cu crema de vanilie le-am vazut pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut cum aratau. O reteta simpla, niste prajiturele fara coacere astfel ca in week-endul trecut le-am facut si eu. Pe blogul Laurei, prajiturelele se numesc "Mini tiramisu", insa eu prefer sa le spun simplu, piscoturi umplute cu crema de vanilie. Pentru ca in afara faptului ca se folosesc piscoturi usor insiropate cu cafea, nu prea seamana cu tiramisu. Insa ooricum le-am spune, sunt delicioase, se fac destul de rapid, se pot umple cu orice crema va place si orna dupa preferinta. Probabil data viitoare am sa fac o crema cu mascarpone si frisca si atunci o sa semene la gust cu tiramisu. Sau am vazut ca Dia le-a umplut cu o crema de menta. Trebuie sa fie foarte buna si combinatia de menta cu ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi
  • cafea espresso
  • esenta de rom
  • 80 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida

Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 400 ml lapte
  • o lingurita extract de vanilie

Ganache de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie:

Jumatate din numarul de piscoturi (adica 18) le scobim cu ajutorul unui cutit sau a unei lingurite si vor arata ca niste barcute. (Vezi imaginea de mai jos). In cafeaua espresso adaugam putina esenta de rom si cu o pensula ungem piscoturile scobite. Nu trebuie insiropate foarte tare pentru ca se vor inmuia si se vor sfarama.


Ciocolata rupta bucatele o topim la microunde sau pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. In crema obtinuta inmuiem celelalte 18 piscoturi si le punem in frigider pana cand ne ocupam de crema de vanilie.


Eu am ales cea mai simpla varianta de crema de vanilie, dar voi puteti face si crema clasica crème patissière, in fine, o crema pe care o folositi la cremsnit, eclere, tarte, etc.

Se pune laptele la fiert . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. In final se adauga esenta de vanilie. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umplu piscoturile scobite si insiropate si se acopera cu piscoturile glazurate cu ciocolata.


Eu am folosit frisca vegetala Meggle, care e deja indulcita, prin urmare nu mai e nevoie sa adaugati zahar. Topim ciocolata pmpreuna cu frisca pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca si o batem cu mixerul pana se spumeaza. Crema obtinuta o punem intr-un posh si ornam fiecare prajiturica deasupra. Prajiturile le punem in frigider pentru 2-3 ore. Sunt mai bune a doua zi dimineata la cafea. :P

TIPS-URI

1

 Ne vor iesi 18 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

17.08.2015, 22:43

Multumesc mult.

Lina24 1

08.01.2016, 10:21

super ideia

marcela1979 1

22.04.2016, 20:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela