Briose de iarna

de giorgi in Prajituri, 8 Dec 2012 | 1477 vizualizari

 

Am vrut sa le ornez cu crema dar nu stiu ce colorant natural as putea folosi ...Pana o sa aflu parerile voastre am apelat la el ,dragutul kiwi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 ciocolata
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr faina
  • 100 ml lapte dulce
  • doua lingurite praf de copt pentru turta dulce (daca nu avem punem scortisoara,cuisoare ,kardemom)
  • un varf de lingurita sare (mai zdravan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de iarna:

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am amestecat in ele cateva linguri de faina pana s-a facut o pasta fluida,curgatoare .Am amestecat usor albusurile si am completat cu restul de faina amestecata cu praful de copt.


Am turnat compozitia in hartiile puse in tava speciala si am copt la foc potrivit .Am incercat cu scobitoarea o briosa sa vad minunea coacerii.


Cu forma steluta de la turte dulci ,sau pentru ce o mai fi,am decupat figurine pe care le-am infipt intr-o scobitoare pe care am introdus-o in briosa pudrata si parfumata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

giorgi 1

10.12.2012, 12:37

o jumatate dintr-o ciocolata

giorgi 1

10.12.2012, 12:49

http://www.youtube.com/watch?v=G2rPWYjh9x0&list=PL6004BDC698C180D0&index=2

Asa mi-ar fi placut dar nu am gasit o idee pentru colorant verde ,neaparat natural

Sunt atatea idei de ornare pe youtube !
http://www.youtube.com/watch?v=0NaErxl6UhQ&list=PL6004BDC698C180D0&index=3

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu finetti si cocos