Tarta cu lamaie

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2010 | 2270 vizualizari

 

E tarta ce am facut-o pentru dr oetker....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 plic mix pentru 9 torturi Dr Oetker
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • umplutura:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 2 linguri gem de piersici
  • zahar pudra pentru decor si 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi.


se adauga oul si se amesteca.


peste se pune si untul taiat cubulete.


se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat.


se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina.


aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si o bordura de 3 cm.


acesta se unge cu cele 2 linguri de gem de piersici.


umplutura:


untul se mixeaza.


peste se pune zaharul pudra si ouale.


se mai mixeaza apoi se adauga coaja si sucul de la lamaie si faina.


aceasta umplutura se pune peste blat.


se da in cuptorul incins tarta pentru 50 de min.


dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar si se orneaza cu felii de lamaie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

22.07.2010, 13:55

multumesc fetele...are o intensa aroma de lamaie intr-adevar

epurasha2bb 1

22.07.2010, 16:19

cred ca e minunata! arata tare bine si pufoasa!

Angelina_Elena 1

19.02.2012, 22:45

ce tarta aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec Regal cu lamaie si mac