Briose Devil's food

de Brindusa in Prajituri, 11 Mar 2011 | 1992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g cacao olandeza, neagra
  • 150 ml apa fierbinte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1 praf mic de sare
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • coaja de la o portocala, rasa
  • Pentru topping
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g unt
  • 25 g mure

 

Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Devil's food:

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose


Incalzeste cuptorul la 180 C


Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema


Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu


Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand


Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)


Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.


Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine


Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare


Pune compozitia in forme,umplind cam 3/4


Coace 20 minute.


Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar


Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron


Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere


Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.


Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii


Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.


Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Devil's food" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lia maria 1

12.03.2011, 14:04

briose sper ca a mai ramas si pentru mine macar una

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:30

adry88 1

09.06.2011, 15:37

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
BRIOSE CU ZMEURA