Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose
Incalzeste cuptorul la 180 C
Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema
Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu
Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand
Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)
Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.
Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine
Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare
Pune compozitia in forme,umplind cam 3/4
Coace 20 minute.
Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar
Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron
Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere
Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.
Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii
Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.
Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro