Briose din aluat dospit

de merisor in Prajituri, 3 Iun 2013 | 3714 vizualizari

 

Aceste briose le-am facut pentru intalnirea de la Slanic.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pachet unt
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 Kg faina
  • 150 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • 25 gr drojdie
  • sare
  • esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit:

Pregatim ingredientele in felul urmator: punem stafidele la hidratat in putina apa cu esenta de rom


Rahatul il taiem cubulete si il trecem prin zahar pudra.


Drojdia o frecam, intr-un bol, cu o lingura de zahar, adaugam putin lapte cald(cam 150 ml) si o mana de faina. Facem o maia pe care o lasam la crescut, acoperind bolul, pana isi dubleaza volumul(cam 10-15 minute)


Intre timp punem untul la topit la foc moale.Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul, sarea ci coajile rase de lamaie si portocala.


Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si punem 3 galbenusuri, apoi incepem sa punem untul topit incorporand si din faina si din laptele cald aproape fierbinte. Cand am pus cam jumatate din lapte adaugam maiaua crescuta, iar restul de lapte il turnam in bolul in care a fost maiaua sa diluam tot de pe peretii bolului si le adaugam in aluat, treptat, alternand cu faina de pe margini.


Batem albusurile spuma cu putina sare, zaharul vanilat si zeama de lamaie si le incorporam incet in aluat. La cozonac eu nu folosesc albusurile, dar la briose da.


Amestecam restul de faina si framantam putin pentru a se incorpora toate ingredientele. Aluatul este mai moale decat la cozonac, putin lipicios.Presaram faina deasupra, acoperim vasul si lasam 15 minute la crescut la loc cald.


Dupa ce aproape si-a dublat volumul, impartim aluatul in doua parti egale, le intindem cu sucitorul pe masa de lucru si presaram pe una stafidele si fulgi de ciocolata, iar pe cealalta rahat si fulgi de ciocolata.


Rulam fiecare parte, taiem bucatele de circa 2 cm si le asezam in formele de briose.


Am oprit un galbenus pe care l-am diluat cu putin lapte si am uns briosele cu el, intai inainte de a le introduce in cuptor si apoi la sfarsit cand am oprit cuptorul si le-am mai lasat 5 minute in cuptor cu focul stins.


Le-am copt pentru 35 minute la 180 grade.


Sunt bune atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra reci cu zahar cu diverse arome

2

Se ot ora si cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

gio 1

05.06.2013, 20:45

diana_k 1

06.06.2013, 09:47

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt