Desert briose Ferrero

de Rocsi in Prajituri, 18 Mai 2022 | 4565 vizualizari

 

 Elegante si minunate au fost, am reusit sa mananc una si am fost tare incantata. Briosele umede si nu foarte dulci, o crema fina cu nutella, putina frisca naturala si bineinteles alune de padure. Curcubeu pe cerul gurii! Sa le pregatiti si voi pentru cei dragi sau pentru a le oferi in dar!

 

INGREDIENTE

    • 5 oua
    • 150 gr zahar brut (200 daca le vreti mai dulci)
    • 100 ml ulei
    • 100 gr ciocolata neagra 70% cacao
    • 250 gr sana
    • 2 linguri cacao
    • 180 gr faina
    • 50 gr alune de padure rumenite
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
  • Pentru crema cu nutella:
  • 400 gr crema de branza (philadelphia, hochland, mascarpone)
  • 200 gr nutella
  • 1 lingura cacao
  • In plus:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • cateva alune de padure rumenite
  • decoratiuni din ciocolata
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose Ferrero:

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati zaharul brut treptat, mixati pana este complet topit si ouale isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, sana si vanilia. Adaugati ciocolata topita si amestecati. Cerneti intr-un vas cacaoa, cu faina si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea si mixati usor. Alunele de padure le tocati marunt cu un cutit, le puneti in compozitia obtinuta si amestecati cu o paleta. Intr-o tava de briose puneti hartiute. Le umpleti cu compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea (preventiv) si le scoateti cand sunt gata. Le lasati sa se raceasca.

Crema cu nutella: Nutella trebuie sa fie de la temperatura camerei. Intr-un bol puneti crema de branza rece si o mixati putin. Adaugati nutella, cacaoa cernuta si le mixati bine. Dati crema la frigider 20-30 de minute. Indepartati hartiutele de la briose. Intr-un pos cu varf stelat (asa am ales eu), puneti crema nutella. Ornati fiecare briosa cu aceasta crema. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu zaharul pudra pana devine spumoasa. In alt pos puneti frisca batuta si peste crema nutella, pe mijlocul briosei, puneti frisca. Tocati cu un cutit alunele de padure si le presarati deasupra. Puneti cate o decoratiune de ciocolata si sunt gata de servit. Se pastreaza la rece, acoperite.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose Ferrero" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose pandispan cu nutella