Reteta de briose cu iaurt

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Aug 2023 | 3251 vizualizari

 

Delicate, usor de facut, delicioasele briose cu iaurt sunt indragite de toata lumea. Servite la cafea, la mic dejun, cu lapte sau alaturi de ceai, intotdeauna constituie o alegere potrivita pentru deserturi economice, rapide si spornice.
Pentru Reteta de briose cu iaurt am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, unt, lapte, iaurt, faina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de briose cu iaurt
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • putina sare
  • 80 ml unt topit si racit
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 125 grame iaurt (eu am pus iaurt grecesc)
  • o lingurita esenta vanilie sau zahar vanilinat
  • 300 g faina (eu am folosit tip 550)
  • 12 g praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de briose cu iaurt:

Iata cum se prepara Reteta de briose cu iaurt

Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5 minute).

Adauga apoi coaja de lamaie si omogenizeaza.

Pune apoi iaurtul si mixeaza din nou usor, adaugand treptat, pe parcursul mixarii, intai esenta de vanilie, apoi laptele, untul topit si uleiul. Adaugati-le putin cate putin, pana cand le incorporati pe toate.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in 3 etape peste compozitia de briose cu iaurt si mixeaza usor, pana la omogenizarea completa.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru cel putin o ora. Eu am lasat 2 ore.

Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Pregateste tava de briose si pune hartiute in fiecare orificiu (daca nu esti 100% sigura ca ai hartiute bune, unge-le cu unt). Distribuie compozitie in fiecare, lasand putin loc gol in forma.

Presara deasupra fie zahar pudra, fie zahar tos (cam 1/2 de lingurita pe fiecare) – se va forma o crusta frumoasa, delicioasa –  apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc.

Coacerea depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Va dura intre 20 si 30 de minute. La mine a durat 28 minute. Briosele cu iaurt trebuie sa fie crescute, usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. Daca testezi dupa 20-25 minute si scobitoarea iese curata, opreste cuptorul.

Scoate briosele din tava si lasa-le la racit.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Briose Fererro.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

27.08.2023, 20:19

Rocsi 1

30.08.2023, 20:38

Chiar as manca niste briose delicioase!

Panacris 1

13.09.2023, 22:13

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla