Briose finlandeze - Korvapuusti

de getix in Prajituri, 2 Feb 2014 | 10379 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose finlandeze - Korvapuusti:

Se cerne faina. Oul se bate putin. Peste laptele incalzit se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.


Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga si untul moale, apoi se framanta aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim aluatul apoi il lasam la crescut, pentru cca. 45 min.


Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem aluatul in jumatate.


Rulam prima jumatate, apoi taiem din rulou bucati in forma de trapez. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .


Fiecare rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.


Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele si lasam la crescut pentru cca.15-20 min.


Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.


Ies foarte pufoase !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

getix 1

03.02.2014, 09:22

Bune si parfumate Rocsi, tocmai bune la micul dejun!

Lau 1

03.02.2014, 16:36

Pushaa 1

03.02.2014, 19:27

si cu o cana de laptic.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori