Briose gigant

de laylalala in Prajituri, 30 Mai 2011 | 3475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • nuci caramelizate, tocate marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose gigant:

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi inglobeazale in compozitia precedent. Imparte aluatul intr-o tava de briose gigant si da la copt 20-30 minute.Lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, pune frisca intr-o cratita pe foc mic. Adauga ciocolata si lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste, amestecand pana la omogenizare.Ia cratita de pe foc si pune compozitia la racit cateva ore. Dupa acele cateva ore, scoate crema de la rece si bate-o cu mixerul cateva minute pana cand are consistent unei crème.Incorporeaza nucile caramelizate.

4.Scobeste briosele in mijloc si umple-le cu crema apoi de coreaza briosele dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose gigant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata