Briose - mumii de Halloween

de Julie in Prajituri, 28 Oct 2011 | 3944 vizualizari

 

Spooky!

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 150g unt,
  • 200 g zahar,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 oua,
  • 6 linguri faina.
  • Glazura:
  • 100 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • 2-3 cani zahar pudra,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose - mumii de Halloween:

Glazura:


Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa.


Briose:


Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in formele de briose si se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute.


Briosele se lasa sa se raceasca, apoi se dau forma mumiilor, cu ajutorul glazurii pusa intr-un pos, cu care se fac bandajele si cu drajeuri colorate drept ochi.


Happy Halloween!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - mumii de Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alinutzika 1

29.10.2011, 13:38

superbe mumiile tale!!!

jolygina 1

30.10.2011, 09:51

RuxyRux 1

30.10.2011, 10:39

Ce nebune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de cacao cu nuca de cocos