Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

de madi_marin in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4305 vizualizari

 

Reţeta de bază am luat-o din revista GoodFood. Era o reţetă de negresă. M-am gândit să le fac sub formă de brioşe.Şi pentru că aveam vişine,şi pentru că îmi plac în combinaţie cu ciocolata…a ieşit ce vedeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru 10 brioşe :

  • 150 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 2 linguri nucă de cocos plus extra
  • ciocolată albă pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos:

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit.

Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia.

Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.

Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.

Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

11.06.2012, 19:17

Pai si cine le papa? , eu am zece zile de cand nu am mancat zahar...si vad ca e perfect

madi_marin 1

12.06.2012, 21:36

Ruxy...am doua fete acasa, plus colegii de serviciu... deci...se gasesc amatori... asa-i ca bine fara zahar? si eu ma simt mult mai bine de cand tin dieta...

feliciacristea46 1

18.10.2012, 20:55

ce grozave !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe