Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 1 Dec 2012 | 2053 vizualizari

 

La multi ani Romania!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 300 ml de lapte acru sa iaurt
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • in plus:
  • gutui din compot sau orice alt fruct va place
  • zahar
  • colorant rosu
  • colorant albastru
  • colorant galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!:

Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.


Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de briose ( puteti sa ungeti formele cu ulei si sa le tapetati cu faina si atunci nu mai este nevoie de hartii )


In mijlocul lor se pune un cub de gutui.


Se dau formele la cuptorul preincalzit cca. 12 - 15 min.la 185 grade.


Intre timp se pregateste zaharul colorat.


Se pune cate o lingura de zahar in 3 vase separat, dupa care se amesteca fiecare cu cate un praf de colorant alimentar ( eu folosesc colorant Wilton ).


Dupa ce se scot briosele din cuptor se vor acoperii cu acest zahar colorat.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

01.12.2012, 15:10

Ce frumoase sunt!!! La Multi Ani!!!

deyutzky 1

01.12.2012, 19:37

ce frumusele sunt

diaconta 1

01.12.2012, 21:21

frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Floare cu mere, nuca si scortisoara