Briose vesele

de alinutza1983 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 4034 vizualizari

 

Pentru ca in ultima vreme tot mi-am achizitionat tavite de briose cu forme ceva mai deosebite, le-am si pus la treaba : )

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata rasa ( fulgi)
  • 250 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet vanilie
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata.



Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele.



Adaugam amestecul lichid peste partea uscata, apoi , compozitia rezultata se toarna in formele de briose ( unse in prealabil cu unt ); compozitia se pune in proportie de 3/4 din forma, pentru ca la copt vor creste destul de mult.


Se da la cuptor la foc mare cam 5 min, apoi se potriveste la mediu ptr. cca 10 min; se face testul cu scobitoarea cand sunt gata; foarte foarte pufoase si bune! Daca dorim le punem si o glazura de cioclata peste!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

alinutza1983 1

03.10.2010, 15:38

Mersi Nadina! foarte haiosi si simpatici ursuletii tai cu cola! he he! ne-a prins microbul cu ustensilele astea de bucatarie!

Azi tocmai am primit de la surioara mea alte trei forme de scoci! ...deci in curand preconizez o noua reteta!

Rocsi 1

03.10.2010, 17:06

ce dragalase

La Ancuta 1

03.10.2010, 18:25

Foarte frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mousse de mere