Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca

de Rocsi in Prajituri, 10 Feb 2017 | 1417 vizualizari

 

Prajitura aceasta a venit pe lista de dulciuri, avand niste albusuri in congelator, am scos gem si miez de nuca din camara, imediat am facut si o crema delicioasa de vanilie, hop avem si desert. Puteti folosi si alt gem, puteti adapta crema, in functie de gusturile voastre.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • 6-7 linguri de gem de caise
  • 100 gr nuca macinata
  • fulgi de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca:

Blatul:

Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.

Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.

Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozita si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana blatul se rumeneste frumos deasupra si este copt. Cam 20-25 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si, daca este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca.


Crema:

Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce amidonul este complet dizolvat.

Turnam amestecul intr-o cratita, punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le incorporam bine.


Gemul de caise il amestecam cu nuca macinata.

Peste blatul rece punem amestecul de gem cu nuca si il intindem pe toata suprafata blatului.

Punem crema, o nivelam cu o paleta, iar deasupra presaram fulgi de ciocolata.


Dam prajitura la frigider 3-4 ore, apoi o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

14.02.2017, 20:53

Multumes mult, Mihaelusa!

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:07

Superba!

Rocsi 1

18.02.2017, 20:22

Vanessa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi