Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca

de Rocsi in Prajituri, 10 Feb 2017 | 8059 vizualizari

 

Prajitura aceasta a venit pe lista de dulciuri, avand niste albusuri in congelator, am scos gem si miez de nuca din camara, imediat am facut si o crema delicioasa de vanilie, hop avem si desert. Puteti folosi si alt gem, puteti adapta crema, in functie de gusturile voastre.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • 6-7 linguri de gem de caise
  • 100 gr nuca macinata
  • fulgi de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca:

Blatul:
Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.
Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozita si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana blatul se rumeneste frumos deasupra si este copt. Cam 20-25 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si, daca este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca.

Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce amidonul este complet dizolvat.
Turnam amestecul intr-o cratita, punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le incorporam bine.

Gemul de caise il amestecam cu nuca macinata.
Peste blatul rece punem amestecul de gem cu nuca si il intindem pe toata suprafata blatului.
Punem crema, o nivelam cu o paleta, iar deasupra presaram fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la frigider 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine