Prajitura cu ciocolata

de kitchenflavors in Prajituri, 29 Mar 2011 | 11987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 60g cacao
  • Crema:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 40g cacao
  • 50g ciocolata (optional)
  • 200-250g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul: separam ouale (albusurile de galbenusuri), albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 10 linguri de zahar. Adaugam galbenusurile (cate unul pe rand) si batem in continuare. Cu ajutorul unui tel incorporam cele 2 linguri de faina si cacaua. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25 de minute.


Crema: intr-o craticioara punem apa, zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si o punem sa fiarba la foc mic, mic. Adaugam ciocolata si amestecam in continuu pentru ca altfel va da in foc. Fiebem crema pentru 20-25 de minute. Ea nu se va ingrosa foarte tare decat in momentul cand va fi rece. Cand crema este rece o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem untul spuma cu mixerul si pe rand adaugam cate o lingura de crema.


Asamblarea: cand am terminat crema taiem blatul in doua pe lung, intindem pe prima foaie 1/2 din crema, punem a doua foaie peste si o ungem cu crema ramasa. Eu i-am facut un model simplu cu furculita si am presarat nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

30.03.2011, 00:01

delicioasa si frumoasa

adry88 1

02.06.2011, 12:28

buneeeeeeee

simo_brkic 1

06.12.2012, 01:55

vaii inghit in sec!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata