RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI

de Panacris in Prajituri, 6 Dec 2015 | 1839 vizualizari

 

Zmeișorii au cam strâmbat din nas când am tăiat-o, vizual nu le-a inspirat încredere, dar când au gustat, au zâmbit, și au zis: ”ne aduce aminte de-o prăjitură de sărbători ce am degustat-o mai demult în Maramureș” ;) Ei chiar așa, m-am inspirat de la minunata Anca Roman, http://ilyanda.blogspot.ro/, care culmea e din Oradea ;)  http://www.bucataras.ro/retete/rulada-cu-crema-caramel-nuca-si-cafea-56197.html Multumesc Anca pentru inspirație ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOAIA DE RULADĂ:
  • Ouă 7 bucăți,
  • Oțet 1 linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă din grâu 000 7 linguri,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • PENTRU CREMĂ:
  • Zahăr tos 5 linguri,
  • Unt 250 grame,
  • Nucă tocată 160 g,
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Dulceață din gutui 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI:

PENTRU FOAIA DE RULADĂ:


Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul. Apoi se adaugă zahărul tos, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se înglobează în aluat.


Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă cu ajutorul unui poș sau linguri diverse forme, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 5 minute. În compoziția rămasă se adaugă pudra de cacao, apoi se amestecă ușor până ce se obține un aluat colorat uniform, apoi aluatul de cacao se toarnă peste formele coapte, se nivelează și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 230 grade. După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se întoarce blatul pe un prosop de bucătărie umezit, se rulează fierbinte și se lasă la răcorit cca. 20 de minute.


PENTRU CREMĂ:


Într-un vas cu fundul gros se pun la topit 3 linguri de zahăr, la foc mic. Gălbenușurile se amestecă energic într-un castron cu 2 linguri de zahăr. După ce zahărul topit a prins culoarea caramelului, se ia de pe foc, se adaugă nucile tocate și se amestecă până ce se înglobează în zahărul caramel. Se adaugă untul și se pune din nou la foc mic, ca să se înglobeze bine untul, la final se adaugă gălbenușurile amestecate cu zahărul, fierbându-se la foc mic, până se îngroașe crema. Se lasă la răcorit cca. 25 de minute. După ce s-a răcit rulada și crema se începe ansamblarea. Se unge foaia cu un strat generos de dulceață din gutui, apoi se adaugă crema, se întinde cu lama unui cuțit ca să se uniformizeze. Se rulează strâns foaia, se înfoliază cu folie alimentară, se leagă strâns la capete, apoi se pune la rece până a doua zi. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

daniastefania 1

07.12.2015, 22:28

Arata nemaipomenit! Cred ca e tare buna!

Panacris 1

08.12.2015, 07:35

Ritaaa

Panacris 1

08.12.2015, 07:36

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose party