Cornuri cu ciocolata

de matilda in Prajituri, 22 Mar 2011 | 5607 vizualizari

 

iata reteta pentru cornuri pufoase cu ciocolata

mereu in cofetarii gaseam cornuri,ori cu prea mult unt,ori putina ciocolata...acum pot face mereu ca sigur ies (respectand cu strictete gramajul)chiar daca pun mai multa ciocolata sau alta umplutura

 

INGREDIENTE

  • --60 ml lapte
  • --140 g faina
  • --40 gr galbenus (2 galbenuse cu putin albus)
  • --20 gr zahar
  • --3 gr drojdie uscata
  • --30 gr unt
  • --2 gr zahar vanilat si razatura de la o lamaie

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Incalzim laptele, apoi


1-punem putin lapte in castronul cu drojdie, amestecam cu putina faina,-lasam o jumatate de ora


2-batem galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam in castronul cu drojdia crescuta


Amestecam 15 minute adaugand cate putina faina, lasam 60 gr faina pentru final. Acoperim castronul cu o punga si lasam o ora sa creasca la cald sau cu aragazul aprins


3-dupa o ora,adaugam ,framantand pe paleta de plastic,cate putina faina pana o terminam,ungem paleta cu putin unt,framantam,cand se lipeste de mana iar ungem paleta cu putin unt,,,,pana terminam untul


Umplutura:


--60 gr alune taiate mic


--100 gr ciocolata 60-70 %cacao


--25 gr ciocolata cu lapte pentru ornat


4-intindem coca ,un rotund,taiam si apoi fiecare triunghi,il lungim foarte mult ,punem alune taiate,ciocolata 60% cacao taiata,rulam,le punem in tava cu hartie de copt(nu trebue unsa)


Acoperim tava cu o punga si lasam la cald o ora. Bagam la cuptor,la 180,la mijloc 10 minute,dam focul doar jos si mai lasam 10 minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

matilda 1

23.03.2011, 08:12

pai sa arate apetisant

adry88 1

02.06.2011, 16:56

alinutzika 1

03.08.2011, 00:47

ce bine arata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca