Briose-budinca de paste cu bezea

de deyutzky in Paste, 26 Oct 2015 | 2393 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la _Alina_ si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose-budinca de paste cu bezea :

Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.

Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.

Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.

Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.

Pregatim bezeaua: 

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.

Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose-budinca de paste cu bezea " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

27.10.2015, 09:20

Foartre frumoase si ingenioase!

anca_rm 1

27.10.2015, 09:24

ce interesanta , foarte buna

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:49

frumusele si tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu cartofi (de post)