Briose-budinca de paste cu bezea

de deyutzky in Paste, 26 Oct 2015 | 780 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la _Alina_ si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose-budinca de paste cu bezea :

Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.


Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.


Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.


Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.


Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.


Pregatim bezeaua:


Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.


Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.


Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.


Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose-budinca de paste cu bezea " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

27.10.2015, 09:20

Foartre frumoase si ingenioase!

anca_rm 1

27.10.2015, 09:24

ce interesanta , foarte buna

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:49

frumusele si tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sacchettini al radicchio