Briosele zambarete

de buteanusonia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 1103 vizualizari

 

Buna dragilor!
Intr_o zi plictisitoare m-am decis sa fac ceva dulce...ce sa fac ?...briose!!!. Aveam forme de silicon cumparate mai demult...si impreuna cu fetita mea de 9 ani ne-am pus pe treaba!!!
Deci am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 300 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • putina cacao
  • pt decor...bilute din zahar, ornamente...ce gasiti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosele zambarete:

Am procedat asa: am mixat cu mixerul zaharul cu ouale ( 5 min) apoi am adaugat iaurtul.uleiul,zaharul vanilat,faina ,praful de copt(incorporat in faina), am amestecat usor...pana ce am obtinut un aluat de consistenta smantanii ..(mai gros putin).


Am luat formele ,intai cele de hartie, pe care le-am uns putin cu ulei...apoi le-am pus in cele de silicon si le-am umplut pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.


Am dat la copt 35 min la 140 grade (cuptorul preincalzit); ca decor am folosit putina cacao amestecata cu putin din aluat si bilute, stelute de decor( fetita s-a ocupat cu aranjamentul ):).


La final se face testul cu scobitoarea...daca sunt gata le scoatem din forma....le lasam la racit ...si le mancam ....:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosele zambarete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

04.02.2014, 13:28

bine ai venit

Panacris 1

04.02.2014, 20:01

Bine ai venit! Zâmbărețele par gustoase

buteanusonia 1

05.02.2014, 21:54

Multumesc inca o data...sper sa mai fac ceva ,,zambaret''....deocamdata sunt incepatoare...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata