Prajitura inteligenta

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Apr 2016 | 2268 vizualizari

 

Intr-adevar, foarte inteligenta! O recomand tuturor celor ce vor sa gateascaa o prajitura buna dar nu au timp de migalit prin bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie.


Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi, se adauga untul, putin cate putin, mixand incontinuu. Urmeaza faina cernuta si, la sfarsit, laptele. Mixati incontinuu si incorporati ingredintele usor, unul cate unu.


Albusurile impreuna cu esenta de vanilie, se bat spuma tare, cate de tare posibil.


Incorporati albusurile in grema de galbenusuri.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Aluatul, se lasa la cuptor 1 ora, astfel: primele 10 minute la 240 grade, apoi la 180 grade. Daca vi se pare ca se arde la suprafata, mai reduceti temperatura pana la 130 grade.


Se lasa la racit complet ( de preferat pana a doua zi) si apoi se portioneaza.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

nu grabitit procesul de coacere, este important sa stea 1 ora, altfel nu se va coace crema de la mijloc

2

lasati-o sa se raceasca in cuptor

3

nu deschideti cuptorul in timpul coacerii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

04.04.2016, 13:16

Bya Ralu 1

04.04.2016, 15:50

buna

Rocsi 1

05.04.2016, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Deșteaptă