Brownie cu nuci si mere rase

de divainbucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 10118 vizualizari

 

Daca nu ma insel desertul favorit al americanilor este brownie, sau negresa cum ii spunem noi. Exista foarte multe retete pentru aceasta prajitura, care si-a primit numele din cauza culorii maro inchis. Si pentru ca azi asteptam musafiri la o cafea, aceasta prajitura va merge perfect

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 mere rase
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g nuci – tocate grosolan si marunt
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru tapetare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu nuci si mere rase:

Se topeste ciocolata la bain-marie.

Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele rase peste care am pus o lingurita de scortisoara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si adaugam faina in care am adaugat praful de copt si un praf de sare. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace 30-40 de minute la 170°C. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu nuci si mere rase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionix 1

07.11.2010, 12:15

wow... suuuuuuper

divainbucatarie 1

07.11.2010, 14:49

ionix daca vrei ti trimit si tie!

vanilla 1

09.11.2010, 17:37

sapt trecuta am facut si eu browbies, doar ca ale mele au fost simple fara mere si nuci!!! foarte gustoase!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ness de post