Cheesecake cu lamaie

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2013 | 12503 vizualizari

 

Tare buna prajitura, fix pe gustul meu asa acrisoara! Unde mai pui ca nici n-am deschis cuptorul ca sa o fac, deci e perfecta pentru vara!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 50 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza quark
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, apoi se da la frigider.


Pentru crema de lamaie: intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana se topeste. Razuim coaja de la lamai si le stoarcem, apoi amestecam zeama cu amidonul, peste care turnam compozitia cu aoua si coaja razuita. Se fierbe crema pe aburi 5-10 minute pana devine consistenta ca o budinca. Se ia de pe aburi, se amesteca cu untul si se lasa la racit.


Se bate frisca spuma si cand e aproape gata se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Adaugam cate o lingura de branza, mixand incet pana o incorporam pe toata, apoi crema de lamaie si gelatina preparata asa cum scrie pe ambalaj.


Se toarna crema obtinuta peste blat si se da la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa preferinte, sau se serveste asa simplu.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la crema de lamaie puteti adauga si o pastaie de vanilie

2

eu am facut prajitura in tava de 26 cm diametru, asa am avut, dar puteti face in tava mai mica, va iesi mai inalta

3

puteti pastra 2 linguri din crema de lamaie pentru ornat deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

epurasha2bb 1

12.07.2013, 22:47

bia_nik 1

13.07.2013, 20:38

Acum am bagat-o la frigi, cred ca e delicioasa

NutiR 1

17.05.2014, 01:55

Am facut-o si eu, e delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lamaie si zmeura