Brunch cu somon afumat si ou posat

de Satisfyyourcravings in Somon, 6 Dec 2015 | 4277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 felie paine din faina integrala
  • 1 lingurita cu varf crema de branza cu ierburi si usturoi
  • 1 ou bio
  • 1/2 lingurita capere conservate
  • 1/2 legatura sparanghel
  • cateva rosii cherry
  • cateva fasii de somon afumat
  • 1/4 avocado copt
  • cateva frunzulite cimbru
  • ulei de masline
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brunch cu somon afumat si ou posat:

Sparanghelul presarat cu sare si piper se gateste pe un gratar fierbinte, timp de cateva minute, pana devine fraged. Se ia de pe foc si se stopeste cu sucul de la 1/4 lamaie scuturand tigaia, pana cand sparanghelul devine lucios. Se scoate pe o farfurie.

Se aseaza o bucata mare de folie alimentara intr-un ramekin astfel incat baza si peretii sa fie acoperiti de folie si sa ramana mare parte si in exterior. Se unge folia cu ulei de masline si se presara sare, piper si frunzulite de cimbru. Se sparge oul in interior, se aduna marginile foliei spre interior si se leaga, avand grija ca oul sa fie complet acoperit de folie. Se fierbe oul in folie in apa fierbinte, dar nu clocotind, 6 minute, daca oul este rece sau 5 minute, daca oul este la temperatura camerei. 

Se taie folia si se indeparteaza oul cu grija, apoi se aseaza pe felia de paine unsa cu crema de branza si pe care a fost aseazat somonul afumat si se presara cu capere.

Se serveste cu sparanghelul fript, rosii cherry si avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brunch cu somon afumat si ou posat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

miki_a 1

07.12.2015, 14:51

Buuuun!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:53

Super!

Satisfyyourcravings 1

09.12.2015, 21:23

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan