Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 1790 vizualizari

 

Bruschetele sunt un aperitiv foarte apetisant si aromat.Eu le-am adaptat la tara mea de adoptie, folosind un ingredient foarte popular in lumea araba:"za'atarul", care da bruschetelor un plus de arome.
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

 

INGREDIENTE

  • o franzela feliata
  • 100 gm unt( sau margarina)
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 2 lingurite za’atar
  • 4 lingurite cascaval ras
  • sare dupa gust
  • 2 rosii coapte
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar":

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul.


Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.


Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.


Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.


Rosiile si ardeii se taie marunt, se sareaza si se pipereaza; se stropesc cu putin ulei de masline si se pun cu o lingurita pe feliile de franzela scoase din cuptor.


Se servesc calde.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Foarte bune in serile de iarna cu ceai de hibiscus-"karkade"

2

Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (23)

alba_zori 1

11.03.2013, 15:30

foarte bune bruschetele tale,si frumoasa prezentare!

Andreea Caroline 1

11.03.2013, 15:40

Bruschetele imi plac mult.in aproape toate variantele...ale tale sunt tare bune si frumoase

babi5 1

17.12.2014, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!