Bruschette de casa

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 6 Aug 2013 | 4760 vizualizari

 

Astazi m-am decis din nou asupra bruschetelor :) V-am mai prezentat o reteta proprie de bruschetta facuta in casa. Ei bine acum vreau sa va prezint alta. Am incercat initial sa ma tin cat mai aproape de reteta clasica de bruschetta, insa pe parcurs mi-am lasat imaginatia sa se joace si...iata ca a iesit ceva nou si bun zic eu.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 rosii
  • 1 ardei gras mare
  • 1 dovlecel mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
  • condimente (sare, busuioc, oregano, piper verde)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschette de casa:

Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va amintiti atunci am scos miezul rosiilor si l-am lasat deoparte. Ca sa nu aruncam miezul, am facut bruschettele :)


N-am vrut sa se piarda nimic si le-am blenduit pana ce s-a facut un piure de rosii. La acest sos delicios am adaugat un ardei gras si un dovlecel marisor. Le-am blenduit si pe ele pana sosul de rosii si-a schimbat usor culoarea. Din rosu aprins cum sunt rosiile a devenit un rosu putin mai fad datorita ardeiului gras si a dovlecelului.


In acest punct am adaugat si usturoi, mai exact o capatana intrega (evident curatat fiecare catel de usturoi in parte) si o legatura de patrunjel tait cu cutitul. Trebuie mentionat ca pe toate le-am lasat la blenduit pana ce s-a facut o pasta si n-a mai ramas nici o bucatica de leguma solida.


Cand totul a fost de consistenta unui piure de legume, am adaugat condimente si o lingura de ulei de masline extra-virgin – prin condimente intelegem un praf de sare dupa gust, oregano, busuioc si piper verde pentru aroma. Pentru omogenizare se mai amesteca putin la blender sau le puteti amesteca si cu o lingura daca doriti.


Si pasul final – ca sa asamblez bruschettele am pus la toster cateva felii de paine integrala. Daca nu aveti toster, puteti praji feliile de paine fie intr-o tigaie antiaderenta in care nu veti folosi ulei, fie intr-o tava bagata la cuptor, fie direct la flacara pe aragaz.


Cand feliile de paine au fost gata prajite, tot ce am facut a fost sa intind piureul acela de legume crude cu textura minunata si aromata pe feliile de paine. Deasupra am ornat cu cateva firisoare de ardei gras taiat fasii si cu cateva felii de rosie.


Ce este cu adevarat deosebit la sosul acesta este ca poate fi folosit la o diversitate de mancaruri pe post de sos, cum ar fi chiftele, cartofi prajiti sau natur, piure sau hamburgeri, fripturi, etc. Pe langa asta contine legume crude – daca ati constat am folosit dovlecelul crud – deci este mult mai sanatos pentru noi decat un sos gata procesat la flacara sau direct la tub. Iar daca adunam toate elementele nutritive din paine integrala, legumele crude, usturoiul si uleiul de masline, obtinem numai beneficii.


Reteta rosiilor umplute, cat si cealalta bruschetta le gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschette de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

06.08.2013, 21:02

FlaviaD 1

06.08.2013, 21:36

Daca nu va place pe paine, merge tare bine ca sos pentru friptura, in hamburgher sau ce vreti voi. Noua ne-a placut si cu carne la gratar

monik80 1

18.03.2015, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute