Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați

de Bucataras in Vita, 3 Dec 2013 | 2429 vizualizari

 

Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de cârnat.

 

INGREDIENTE

  •  file de vițel
  • oțet din vin roșu
  • anghinare
  • șuncă
  • salvie
  • cimbru
  • usturoi
  • pâine prăjită

Supă de legume cu chifteluțe din cârnați

  • roșii deshidratate
  • cârnați
  • un dovlecel
  • o jumătate ardei gras roșu
  • o jumătate ardei gras galben
  • roșii proaspete
  • arpagic
  • ceapă verde
  • sparanghel
  • supă de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați:

Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de cârnat.
Se ajustează fileul de vițel pentru a avea o formă uniformă, se curăță de grăsime si pielițe, apoi se taie bucăți. Anghinarea se curăță, se taie partea tare. Se curăță spinii, apoi se toacă mărunt. Se opărește în apă cu sare pentru 3-4 minute, apoi se scoate într-un castron. Se taie marginile de la câteva felii de pâine care se taie cubulețe. Se taie și salvia, apoi se toacă împreună cu pâinea. Se iau feliile de șuncă, se pun câteva fire de cimbru peste ele.  Într-o tigaie se pune un strop de ulei și un cățel de usturoi. Șunca se amestecă cu ierburile aromate, se toacă. Se face un bucunar în bucata de vițel și se umple cu șuncă. Se modelează și se presează pentru a fi cât mai compactă. Anghinarea se pune la prăjit și se adaugă puțin vin alb. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat. Mai târziu se adaugă și puțin pătrunjel tocat.
 
Într-un vas se pune vin alb, o lingură și jumătate de oțet. Se trece carnea prin acest amestec și apoi prin pâinea tocată. Într-o tigaie se pune ulei la încins, se adaugă oregano, apoi se pune carnea la prăjit. Se întoarce de pe o parte pe alta pentru a avea un rezultat uniform. Dacă vreți să faceți și puțin sos, puteți adăuga vin alb.
 
Pe o farfurie se pune un inel de metal. În el se pune anghinarea. Se scoate cercul și deasupra se pune carnea. Deasupra se pune un buchețel de ierburi aromate și câteva picături de ulei. Poftă bună!
 
Cum prepari Supă de legume cu chifteluțe din cârnați
 
Se taie roșiile în cubulețe. Apoi se taie dovlecelul, dar se foloseste doar partea de exterior care se taie în cubulețe. Se ia o bucată de ardei roșu și una de ardei galben, se curăță partea albă din interiorul miezului, apoi se taie ardeii în cubulețe. Sparanghelul se taie și el cubulețe. Ceapa verde se taie în patru pe verticală, apoi se toacă.
 
Se încinge ulei într-o tigaie, se pune apoi ceapa, ardeiul și sparanghelul. Se ia cârnatul, se decojește, iar miezuli se modelează sub formă de chifteluțe. Între timp se adaugă roșiile deshidratate și dovlecelul. Roșiile se taie mărunt și se pun în tigaie. Apoi se adaugă puțină supă de legume peste ele. Când supa este aproape gata, se adaugă arpagic tocat.
 

Se toacă puțin arpagic și câteva frunzulițe de oregano verde. Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun chifteluțele la prăjit și se adaugă verdeața tocată. Se adaugă și puțin piper proaspăt măcinat. Ele se vor lua de pe foc cu două minute înainte, pentru că ele continuă să se faca pe dinăuntru. Într-o farfurie se pune supa de legume, apoi chifteluțele. Se adaugă și puțin ulei de măsline. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi noi