Budinca aperitiv din paste

de adasev12 in Penne, 27 Iun 2012 | 5145 vizualizari

 

din resturile din frigider a iesit o bunatate de papita, numai buna pt cina, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne rigate
  • 200 g parizer
  • 100 g ciuperci in ulei
  • 150 g parmezan
  • rosii mai mici
  • 2 lg pasta de rosii
  • jumatate de ardei sau unul micut
  • o ceapa mica( mai potrivita e cea verde)
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • busuioc verde
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lg smantanacateva masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv din paste:

Intai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute.


Intre timp preparam compozitia astfel: parizerul se da pe razatoarea mare, se pune intr-un bol. Se rad 100 g parmezan peste si se pun ciupercutele taiate in 2...Eu am avut din alea mici cat unghia, daca sunt mai mari se feliaza. Se taie rosiile cubulete, ardeii la fel, ceapa se toaca nu foarte marunt, se pun toate in castron. Se adauga sare, piper, bulionul, patrunjel vede, busuioc si o lingurita de marar. Se bat ouale bine, se adauga in ele smantana si laptele si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine. A...sa nu uitam maslinele...


Pastele fierte si scurse de apa doar se adauga peste compozitie si se omogenizeaza totul. Se ia o tava (a mea a fost de 24/30 cm), se unge cu ulei de masline si se presara cu faina, apoi se toarna compozitia, se niveleaza frumos si deasupra se mai rad 50 g parmezan. Se da la cuptorul preincalzit la 220 grade, se lasa la 200 cam 20 minute, apoi se reduce la 180 inca 10 minute aproximativ. Se potriveste caldura sa circule la fundul tavii. Daca se rumeneste prea tare se reduce temperatura la 170 grade. Se scoate si se lasa in tava sa stea jumatate de ora, apoi se serveste cu smantana proaspata. Sau nu...depinde de gusturi.


Fiindca am facut-o aseara si sotul meu drag nu serveste paste, mai am inca, asa ca cine doreste, sa pofteasca la masa mea cu drag...!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv din paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

28.06.2012, 14:50

Faina combinatia

adasev12 1

29.06.2012, 09:49

iri_love, ms
sim0na.....

babi5 1

30.09.2013, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu ciuperci