Budinca aromata din chifle

de mirela0911 in Prajituri, 8 Feb 2015 | 673 vizualizari

 

Un desert tare bun si aromat, doar cu ce am gasit prin frigider si camara!

 

INGREDIENTE

  • 575 g chifle
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g stafide
  • 1 portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aromata din chifle:

Se iau chiflele si se rup bucatele mici intr-un bol. Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu zaharul sa se incalzeasca atat cat sa se dizolve zaharul. Se toarna laptele peste bucatile de chifle pentru a se inmuia. Transferam totul intr-o tava unsa cu unt. Separat se smesteca iaurtul, smantana si laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja de portocala bine bine pana se topeste zaharul. Se pun stafidele si se lasa amestecul cca 10 minute deoparte. Se toarna peste chiflele din tava si usor amestecam putin compozitia. Se curata portocala de coaja si se taie bucatele mici. Se aseaza deasupra si se apasa putin pentru a intra in compozitie. Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 minute, sa se rumeneasca frumos deasupra si sa treaca testul scobitorii.


Se poate servi atat calda cat si rece! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata din chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.02.2015, 21:40

Super!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:14

dantes 1

09.02.2015, 13:10

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffin cu gem