Budinca cu cirese amare sau Clafoutis

de Corinuta in Mancare copii, 5 Iun 2011 | 6590 vizualizari

 

Tare mult ne plac budincile. Si ciresele de asemenea....si cum e sezonul lor si am gasit aceasta reteta minunata care merge si pentru pitica mea...am facut-o fara sa stau pe ganduri. E foarte buna, iar Eliza papa tot, tot, fara mofturi!:))

 

INGREDIENTE

  • 400 g cirese amare
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida- eu n-am avut, merge si fara
  • 1 praf de sare
  • faina si unt ptr uns forma
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cirese amare sau Clafoutis:

Ciresele se spala, se curata, se scot samburii si se amesteca cu 20 g zahar. Se lasa in siropul care se formeaza cam o ora.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de tarta cu unt si se pudreaza cu faina.


Se mixeaza bine ouale cu zaharul ramas pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie si un praf de sare, apoi laptele si smantana. Se toarna compozitia in tava, se aseza ciresele si se da la cuptor cca jumatate de ora pana se rumeneste.


Se lasa sa se raceasca, se rastoarna usor pe palma si se aseaza pe o farfurie. Se pudreaza cu zahar si se poate servi.


Pofta mare!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cirese amare sau Clafoutis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:59

Cirese amare................mmm..............o nebunie de budinca...................

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 12:05

tare bine arata

Bya Ralu 1

25.04.2014, 21:34

tare buna,imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Pita cu bunda - Bundas Kenyer-Friganele-Arme Ritter-French Toast