Budinca cu cozonac

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 3470 vizualizari

 

Poate un nume mai potrivit era budinca cu resturi reciclabile, dar parca nu suna prea bine. Ideea era sa folosesc restul de cozonac si de ciocolata ramas dupa sarbatori. Cozonacul taiat felii se usuca destul de repede si nu mai e la fel de bun si de multe ori am aruncat feliile uscate. Acum am ramas cu mai multe felii uscate si le-am pastrat in congelator pana cand am avut chef sa le folosesc. Cozonacul meu a fost cu fructe deshidratate si avea destul de multe stafide si chiar si migdale, fapt pentru care nu am mai adaugat suplimentar. La un cozonac cu nuca sau mac, la ingredientele pe care le-am folosit eu se pot adauga stafide, portocale sau alte fructe confiate.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • vanilie
  • 2 linguri stevia
  • 1 mana de zmeura congelata
  • cateva bucatele de ciocolata
  • aproximativ jumatate de cozonac uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cozonac:

Intr-un castron am pus laptele, ouale, vanilia si extractul de stevia si le-am batut cu o furculita, ca pentru omleta. Am adaugat cozonacul taiat cubulete, ciocolata si zmeura si am amestecat usor compozitia. Am pus la copt in 2 tavi de chec. Tavile mele sunt din silicon si nu a fost necesar sa le ung cu ulei. Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-a absorbit tot laptele si budinca s-a rumenit putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alldaycooking 1

20.04.2012, 16:04

Extractul de stevia este un indulcitor, din cate stiu eu natural, cu putine calorii si indice glicemic mic. Se gaseste in magazine naturiste si in unele supermarket-uri.

RuxyRux 1

20.04.2012, 16:19

Arata delicios mie din pacate nu-mi place gustul de stevia...desi e adevarat ca e mult mai bun ca indulcitor, prefer mierea, zaharul brun, siropul de agave si cel de artar

alldaycooking 1

20.04.2012, 17:55

Nici pe mine nu m-a impresionat! Eu folosesc mierea la creme reci si fructoza la creme preparate termic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese