Budinca cu cozonac

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 3254 vizualizari

 

Poate un nume mai potrivit era budinca cu resturi reciclabile, dar parca nu suna prea bine. Ideea era sa folosesc restul de cozonac si de ciocolata ramas dupa sarbatori. Cozonacul taiat felii se usuca destul de repede si nu mai e la fel de bun si de multe ori am aruncat feliile uscate. Acum am ramas cu mai multe felii uscate si le-am pastrat in congelator pana cand am avut chef sa le folosesc. Cozonacul meu a fost cu fructe deshidratate si avea destul de multe stafide si chiar si migdale, fapt pentru care nu am mai adaugat suplimentar. La un cozonac cu nuca sau mac, la ingredientele pe care le-am folosit eu se pot adauga stafide, portocale sau alte fructe confiate.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • vanilie
  • 2 linguri stevia
  • 1 mana de zmeura congelata
  • cateva bucatele de ciocolata
  • aproximativ jumatate de cozonac uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cozonac:

Intr-un castron am pus laptele, ouale, vanilia si extractul de stevia si le-am batut cu o furculita, ca pentru omleta. Am adaugat cozonacul taiat cubulete, ciocolata si zmeura si am amestecat usor compozitia. Am pus la copt in 2 tavi de chec. Tavile mele sunt din silicon si nu a fost necesar sa le ung cu ulei. Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-a absorbit tot laptele si budinca s-a rumenit putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alldaycooking 1

20.04.2012, 16:04

Extractul de stevia este un indulcitor, din cate stiu eu natural, cu putine calorii si indice glicemic mic. Se gaseste in magazine naturiste si in unele supermarket-uri.

Rux 1

20.04.2012, 16:19

Arata delicios mie din pacate nu-mi place gustul de stevia...desi e adevarat ca e mult mai bun ca indulcitor, prefer mierea, zaharul brun, siropul de agave si cel de artar

alldaycooking 1

20.04.2012, 17:55

Nici pe mine nu m-a impresionat! Eu folosesc mierea la creme reci si fructoza la creme preparate termic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L