Budinca cu orez

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 6862 vizualizari

 

Sursa de inspiratie a fost CORINA...ea a numit-o placinta sarbeasca , eu budinca cu orez....ea a folosit gris, eu orez...si in rest totul la fel...multumesc de inspiratie Corina draga mea, a fost deeeeeeeeeeeeeeeelicioasa.Pup!

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 250 g orez,
  • 1,250 l lapte,
  • 125 g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • zahar vanilat,
  • sare.
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 50 g faina,,
  • zahar vanilat.
  • Pentru uns forma
  • -unt cat o nuca.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu orez:

Se alege orezul si se spala in cateva ape.


Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem orezul cu lapte uniform.


Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii).


Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

adriana_bobu 1

07.11.2010, 23:05

tare bun si aspectos

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:38

Onuta , inca nu s-a terminat inscrierea, asa ca nici o grija...........

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:39

Multumesc,Adriana..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid si bun cu budinca