Budinca cu orez

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 7072 vizualizari

 

Sursa de inspiratie a fost CORINA...ea a numit-o placinta sarbeasca , eu budinca cu orez....ea a folosit gris, eu orez...si in rest totul la fel...multumesc de inspiratie Corina draga mea, a fost deeeeeeeeeeeeeeeelicioasa.Pup!

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 250 g orez,
  • 1,250 l lapte,
  • 125 g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • zahar vanilat,
  • sare.
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 50 g faina,,
  • zahar vanilat.
  • Pentru uns forma
  • -unt cat o nuca.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu orez:

Se alege orezul si se spala in cateva ape.


Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem orezul cu lapte uniform.


Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii).


Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

adriana_bobu 1

07.11.2010, 23:05

tare bun si aspectos

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:38

Onuta , inca nu s-a terminat inscrierea, asa ca nici o grija...........

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:39

Multumesc,Adriana..............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere