Budinca cu paste, branza si ton

de Rocsi in Paste, 28 Ian 2014 | 7392 vizualizari

 

Nu pot sa zic decat ca ai mei au devorat-o si au zis ca este grozava combinatia!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 gr paste scurte (eu am avut spirale)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr cascaval
  • 100 gr masline fara samburi
  • 200 gr ton in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste, branza si ton:

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.

Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema. Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem peste branza cu oua, apoi adaugam si doua linguri de parmezan. Incorporam patrunjelul verde tocat, putin piper, iar la final pastele bine scurse.

Desfacem conserva de ton si scurgem sucul, iar maslinele le taiem rondele.  Ungem un vas termorezistent, nu foarte mare, cu unt si il tapetam cu hartie de copt. Punem jumatate din compozitia de paste cu branza, apoi jumatate din ton si cateva masline. Peste venim cu restul de paste, tonul, maslinele iar deasupra presaram celelalte doua linguri de parmezan ras. Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana deasupra prinde o crusta rumena.

O scoatem la racorit cand este gata apoi poate fi servita.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste, branza si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

lillyr 1

14.10.2014, 15:39

noua ne-a placut f mult!multumim!

Rocsi 1

14.10.2014, 19:41

Multumesc Sebi

Rocsi 1

14.10.2014, 19:41

Lilyr ma bucur mult ca a fost pe placul vostru

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!