Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

de merisor in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2013 | 5669 vizualizari

 

Initial am facut clatite pentru desert, dar curatand cartofi sa fac o mancare mi-am adus aminte ca n-am mai facut de mult clatite cu urda si marar. Si uite asa am transformat totul intr-o budinca foarte buna pe care s-ar putea sa o repet cat de curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr costita afumata
  • sare
  • rozmarin
  • 75 gr unt
  • Pentru clatite:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • faina (cat sa iasa compozitia mai subtire decat smantana)
  • sare
  • 1 lingurita ulei pentru uns forma
  • 300 gr urda proaspata
  • 1 legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar:

Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare clatita.


Eu am pus si zahar ca sa aiba putin gust clatitele.


Amestecam urda cu putina sare si mararul tocat si o intindem pe fiecare clatita, apoi rulam si taiem cat de mare dorim rulourile, sa nu depaseasca inaltimea cartofilor in tava.


Cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi mai mari si ii presaram cu rozmarin si sare. Ungem o forma sau tava cu unt asezam cartofii, acoperim cu staniol si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade. Mai verificam din cand in cand si intoarcem cartofii. Cam pe la jumatatea timpului am adaugat peste cartofi si costita taiata in felii.


Cand sunt aproape facuti, adica intra furculita in ei, luam staniolul si asezam bucatile de clatite printre ei.


Batem ouale cu putina sare si smantana, adaugam si putin marar tocat si le intindem peste cartofi in forma.


Mai dam la cuptor pentru 10 minute pana cand se formeaza o crusta.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

AnyCostescu 1

23.05.2013, 19:04

amaliacatalina82 1

28.05.2013, 17:57

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 16:42

minunata budinca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci