Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2011 | 12852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g malai,
  • 1 1/4 litri apa,
  • sare,
  • 200 g branza,
  • 100 g unt,
  • 3-4 linguri smantana,
  • 4 oua,
  • 3 linguri de lapte,
  • ficatei de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei:

Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se pune un strat subtire de mamaliga.

Se intinde usor cu o lingura. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, unt, apoi iarasi mamaliga, smantana, unt.

Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.

Ouale se bat cu laptele si putina sare, ca pentru omleta.

Puteti sa le lasati si ochiuri, cum doriti. Se toarna peste mamaliga ouale, se presara putina branza si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra.

Se baga la cuptor pt. cca 25 de minute la 150 de grade pe gratarul de jos.

Dupa 25 minute, scoatem mamaliguta din cuptor, punem si ficateii care i-am calit in ceon cu putin ulei si se mai lasa inca 5 minute.

Se serveste atat cald cat si rece. Este foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos cu mamaliguta