Sarmalute cu carne de porc si kaizer.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2010 | 4972 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sarmalutele,pe care le fac doar de sarbatorile de iarna si de pasti.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg carne tocata de porc amestecata cu carne tocata de vitel.
  • 2 bucati de varza murata.
  • 1 ceasca orez.
  • 500 gr kaizer afumat.
  • 3 sau 4 linguri de ardei capia rosu dulce.
  • 1 cutie rosii tocate in bulion Pomodore.
  • sare,piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce.
  • 1 fir de cimbru verde de pus in oala pe deasupra cand le bagam la cuptor sa fiarba.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si kaizer.:

Pregatim foile de varza,pe care le vom pune intr-un lighenus cu apa la desarat.


Kaizerul il tocam in forma dorita(tocat marunt ptr compozitia de carne tocata)si feliute ptr a pune printre sarmale.


Carnea tocata,o amestecam cu condimentele dorite de fiecare:sare,piper proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce,la care adaugam si kaizerul tocat marunt,3 sau 4 linguri de pasta de ardei capia rosu dulce.Toate acestea le amestecam si trecem la infasurarea sarmalelor.


Din 500 gr de kaizer tocam pentru umplutura jumatate si restul,il punem printre sarmale.


Dupa ce am infasurat sarmalele,trecem la oranduit in oala.Pe fundul oalei punem varza tocata marunt,apoi un rand de sarmale,un rand de felioare de kaizer,un rand de sarmale,pana ce ajungem sus.Deasupra se pune varza tocata si turnam cutia cu rosii tocate in bulion.


Bagam la cuptor,pentru cel putin 3 ore.Daca este nevoie le mai fierbem in cuptor si a doua zi.Eu personal le fierb pe ochi deasupra cel putin 3 ore dupa care le bag la cuptor,cand este nevoie adaugam apa fiarta,peste ele.Cu cat fierb mai mult,cu atat sunt mai gustoase.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si kaizer." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Oana 1

17.02.2010, 21:51

Exact, Carmen! eu le gatesc la greu la baieti...si nu mananc ce nasooool!!!!

gaby_duceag 1

17.02.2010, 22:43

ce faine-s!!!

Bunica 1

18.02.2010, 06:35

Sarmale cu afumatura ? Nimic mai bun si vorba Oanei cu mamaliguta si un ardei iute ... ,dar parca alaturi mi-as dori un pahar cu vin rosu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata