Sarmale in foi de varza acra si afumatura

de Gicuta69 in Porc, 13 Feb 2016 | 6398 vizualizari

 

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale!
Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata de porc
  • 600 g coasta afumata
  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra si afumatura:

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.


Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.


Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand carne in centrul fiecarei foi de varza, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.


Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii.


Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

13.02.2016, 21:21

Sunt aha buneeee...Sarmalute am facut si eu, dar fara afumatura!

chrristian75 1

14.02.2016, 13:31

Acum le fac si eu....sper sa iasa atat de bune pe cat de bine arata ca nu mai pot de pofta!!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:46

Si eu am pofta de ele :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc