Sarmale in foi de varza acra si afumatura

de Gicuta69 in Porc, 13 Feb 2016 | 8579 vizualizari

 

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale!
Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata de porc
  • 600 g coasta afumata
  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra si afumatura:

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.


Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.


Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand carne in centrul fiecarei foi de varza, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.


Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii.


Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

13.02.2016, 21:21

Sunt aha buneeee...Sarmalute am facut si eu, dar fara afumatura!

chrristian75 1

14.02.2016, 13:31

Acum le fac si eu....sper sa iasa atat de bune pe cat de bine arata ca nu mai pot de pofta!!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:46

Si eu am pofta de ele :">

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 10:21

Ciorba de dovlecei zucchini cu smantana

ieri la 08:33

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

de Rocsi 9

pe 25.06 la 19:21

Desert inghetata de capsuni

pe 25.06 la 16:21

RETETA RECOMANDATA
Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)