Vinete umplute

de mihaelar63 in Porc, 15 Oct 2016 | 1215 vizualizari

 

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la cuptor . Dupa o scurta incursiune prin retete italiene si grecesti cu nume pompoase ,am abandonat cautarea . Tot ce am retinut era ca vinetele trebuie oparite in apa cu sare . Reteta s-a conturat pe masura prepararii. Din ,, cu smantana '''a iesit ,, cu rosii, dar nu regret .Asta-i pofta ce am poftit-o si asta am preparat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete mici

Umplutura :

  • 400 gr carne tocata porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri bulion rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • nucsoara
  • scortisoara

Sos

  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cani bulion de rosiii
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri carne tocata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare

Cas mozarella .Rosii cherry. Busuioc verde.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:


  1. Curatati ceapa si usturoiul .

  2. Spalati ceapa verde si verdeata .

  3. Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava .

  4. Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana incep sa se inmoaie .

  5. Intr-o tigaie mare preparati umplutura .

  6. Caliti ceapa[tocata ] in ulei de masline si adugati carnea tocata .Cand aceasta incepe sa se albeasca puneti orezul si bulionul .

  7. Trageti tigaia de pe foc si adugati oul , pesmetul , condimentele si verdeata . Omogenizati .

  8. Cu aceast amestec umpleti vinetele asezate int-ro tava de yena si dati la cuptor 30 minute .

  9. In acest timp preparati sosul .

  10. Ceapa si usturoiul si miezul de la vinete , tocate, se calesc usor in ulei .

  11. Adugati bulionul , ierburile si carnea tocata. Sarati .

  12. Scoateti tava de la cuptor distribuiti sosul in spatiile dintre vinete .

  13. Pe fiecare vanata umpluta puneti cate o felie de cas mozzarella.

  14. Dati tava la cuptor pentru gratinare inca 10 minute .

  15. Decorati vinetele umplute la servire cu busuioc verde si rosii cherry.

  16. Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Vinetele se oparesc in apa clocotita cu sare .

2

Sosul a fost extrordinar de bun . Pe viitor il voi folosi la paste .

3

Inlocuiti cu piper , daca doriti, scortisoara si nusoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dantes 1

16.10.2016, 06:44

Bune!

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:11

gustoase!

noiinbucatarie 1

16.10.2016, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra si afumatura