Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2015 | 5291 vizualizari

 

ar mai fi o portie de mancare pentru mofturosii care nu papa carne... Cine doreste?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 200 g branza telemea de vaca
  • 200 g branza de burduf
  • cca 50 g margarina Rama (pentru uns forma)
  • 2 linguri de pesmet (pentru tapetat forma)
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras (Delaco)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor:

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.

Dupa ce fierb cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Se lasa la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Ungem o forma de yena cu margarina Rama, o tapetam cu pesmet si asezam un strat de cartofi fierti.

Presaram un strat de telemea rasa, asezam apoi cartofii prajiti peste branza telemea, continuam cu un strat de rondele de branza de burduf, acoperim cu ultimul strat de cartofi fierti.

Mixam cele 4 oua cu sare si piper dupa gust, turnam amestecul peste cartofii din forma, mai presaram putina telemea rasa si dam apoi budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Scoatem budinca din cuptor, portionam si servim cu parmezan ras de la Delaco.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

e foarte buna calda dar si rece se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi la cuptor